dissabte, 15 de març del 2008

Manifestació per la llibertat d'expressió a Sant Quirze del Vallés




MANIFEST

L'AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE CENSURA I MENTEIX


Arrel dels fets que van tenir lloc fa una setmana i mitja al nostre municipi, on l’Ajuntament va censurar de manera reiterada les pancartes que l’Assamblea de la Vila de Sant Quirze havia penjat per a denunciar l’existència de 6 pisos de lloguer de protecció oficial buits, creiem necessari dir a l’ajuntament que ja n’hi ha prou de censura i de mentides i que reivindiquem el dret a la llibertat d’expressió, un dret del qual han estat privats i privades diferents vilatans i vilatanes del nostre poble en els últims mesos.

Pel que fa a l’esmentat incident de les pancartes volem denunciar que:

  • L'Ajuntament va mentir en el comunicat que va publicar a la web municipal on afirmava que feia tan sols una setmana que eren coneixedors de l’existència d’aquests pisos buïts ja que són gestors directes de dos d’aquests, ja que han rebut diferents instàncies a l’ajuntament denunciant aquest fet i perquè el mes d’agost es va realitzar un sorteig entre dues parelles que viuen actualment en l’edifici per ocupar un pis buit de dues habitacions.

  • L'ajuntament, tot i no ser el propietari dels pisos ha amagat la informació i s'ha mantingut passiu i al marge de la problemàtica.

És per aquests motius que des de l’Assemblea estem treballant, i ho continuarem fent amb força, per a que aquests pisos es tornin a sortejar i s’atorguin a aquelles persones del poble que ho necessitin, ja que és inadmisible que continuin buits més temps. Volem fer saber a l’Ajuntament que no podran aturar les nostres reivindicacions, sobretot perquè estem veient els seus primers fruits. En primer lloc, hem rebut el recolzament de moltes veïnes del poble, les quals s’han adherit a les nostres demandes amb molt d’interés. En segon lloc, entre totes hem aconseguit que en molt poc temps, i després d’un llarg periode on hi ha hagut reclamacions per part de les veïnes (totes elles desateses), que les institucions responsables, l’Ajuntament i ADIGSA, obrin un nou període per a sol.licitar els pisos buits de l’Av. Arrahona nº30.

A aquests esdeveniments, volem afegir la nostra protesta per la negativa que hem rebut per part de l’Ajuntament de facilitar-nos un llistat oficial de totes aquelles entitats registrades al poble, dificultant així un dels nostres objectius principals, que és el de crear un espai de trobada per a tots aquells veïns i veïnes, associacions i entitats i constituir una xarxa social des de la qual poder treballar de manera comuna pel nostre poble.

A més volem denunciar també les traves que des de l’Ajuntament es posa a les entitats no registrades formalment, per accedir als equipaments municipals. Creiem que l’accés als equipaments públics ha de ser una cosa oberta i fàcil, sobretot quan aquests precisament no gaudeixen d’una vida i ocupació gaire brillants com és el cas de la Masia de Can Feliu.

Finalment ens agradaria afegir que aquest menifest es pot fer extensible a l’experiència d’un gran nombre de veins i veines ja que la manca de llibertat d’expressió no l’hem patit només des de l’Assamblea, sino que són nombrosos els casos de vilatans i vilatanes que han vist com els articles que havíen enviat a l’Informem no han estat publicats degut a que l’Ajuntament censura a qui denuncia la mala gestió municipal.

Per tot això exigim que:
  • Es torni a obrir la inscripció per accedir als pisos de lloguer i s’ocupin els pisos buits el més aviat possible.

  • Les persones responsables de vetar la llibertat d’expressió retirant les pancartes de l’Assemblea de la Vila de Sant Quirze rectifiquin públicament.

Assemblea de la Vila de Sant Quirze

1 comentari:

armengol ha dit...

Felicitats per la victòria.

Gràcies a la constància en la vostra reivindicació, les autoritats s'han tingut d'espavilar i convocar rapidament el sorteig d'aquests pisos de protecció oficial que estaven buits de feia anys.

A més l'Ajuntament ha comés un greu error al censurar les pancartes que denunciaven aquesta situació, doncs no ha tingut en compte la vitalitat dels joves i àixí els hi ha donat més força.

Amb aquesta victòria s'ha pujat un nou esglaó en la lluita a favor de la llibertat d'expressió.

Enhorabona i endavant.